11 DOLOG, AMIT JÓ LETT VOLNA TUDNI AZ ESKÜVŐ ELŐTT

2018-07-30 09:19:12

Nagyon jól tudjuk, hogy egy esküvő megszervezése nem kis feladat. Rengeteg időt, energiát és pénzt igényel az, hogy minden olyan legyen a nagy napon, ahogyan azt Ti megálmodtátok. Éppen ezért most összegyűjtöttünk 10 tippet, amik megkönnyítik majd a szervezkedést.

 

1, Ha csak kiejted a szádon azt a szót, hogy esküvő, kapásból minden legalább dupla annyiba kerül. Szóval ahol ez megoldható, ott próbáld meg nem említeni, hogy mire készültök.

 

2, Készülj fel arra, hogy a szervezés során jó pár papír, szerződés, igazolás, árajánlat össze fog gyűlni. Ha nem vagy a rendszerezés koronázatlan királynője, akkor tárold digitálisan ezeket a dokumentumokat, mondjuk egy felhőben megosztva a vőlegényeddel. Így biztosan semmi nem fog elkeveredni. 

 

3, Elsőre soknak tűnhet egy-egy étterem ajánlata, és talán el is játszottok a gondolattal, hogy inkább magatok oldjátok meg a vendégek étkeztetését és a bulit, de hidd el, ez sem lesz sokkal olcsóbb. És akkor arról nem is beszéltünk, hogy egy étterem rendelkezik saját pincérekkel, szakácsokkal, étkészlettel, asztalokkal és székekkel, sőt általában még dekorációval is. Csak, hogy a legfontosabbakat említsük. 

 

4, Habár a vendégek számára kényelmesebb a szombati esküvő, egy rakás pénzt tudtok megspórolni, ha egy pénteki időpontot foglaltok le, ezeken a napokon ugyanis szinte minden szolgáltató extra kedvezményeket ad.

 

 

5, Ha fontos szempont, hogy minél olcsóbban ússzátok meg a bulit, és nem ragaszkodtok a nyári esküvő gondolatához, a holt-szezonban még nagyobb kedvezményeket kaptok szinte mindenhol. 

 

6, Manapság egyre divatosabbak az esküvői weboldalak, ahol a saját sztoritoktól kezdve a helyszín bemutatásán át egészen az előkészületek pillanataiba is be tudjátok vonni a vendégeiteket. Nem mellesleg ezt az esküvő után is meg tudjátok tartani, úgymond mint egy kis virtuális emlékkönyvet. Ha viszont nem szeretnétek ilyesmire költeni, akkor akár egy ingyenes blogot is indíthattok, ahol ugyan úgy megörökíthettek minden fontosabb eseményt az esküvővel kapcsolatban. 

 

7, A vendéglista összeállítása meglehetősen kényes dolog, főleg ha a szülők beleszólnak abba, hogy szerintük kiket illene meghívni. Ha szeretnétek ésszerű keretek között tartani a létszámot és a költségeket, dönthettek úgy is, hogy csak azokat hívjátok meg, akikkel az elmúlt 2 évben beszéltetek valamilyen formában. Akivel ez idő alatt semmilyen kapcsolatteremtés nem történt, nem biztos, hogy érdeklődik annyira irántatok, hogy feltétlenül meg kelljen hívnotok.

 

8, A ruhapróbára mindig azt a cipőt és azt a melltartót vidd magaddal, amit a nagy napon is viselni szeretnél. Ez azért nagyon fontos, mert a ruha hosszát és a mellrészét is ezekhez állítják be, így később egy apró változtatás is elég ahhoz, hogy ne úgy álljon rajtad a ruha, ahogyan annak állnia kell.

 

9, A készülődésnél legyen nálad egy puha papucs, a lakodalomba pedig mindenképpen vigyél magaddal egy kényelmes váltócipőt is, hiszen az egész napos álldogálás és táncolás még a legedzettebb lábakat is próbára teszi. Hidd el, a buliban már senkit nem fog érdekelni, ha laposban tolod. És még mindig jobb, mintha a lábfájás miatt ki kellene hagynod az esküvőd legjobb részét.

 

10, A legfontosabb viszont, hogy a nagy nap előtt mindenképpen vedd fel párszor a cipőt otthon, és sétálgass benne. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor a vadi új hamupipőke cipellőd az esküvőd napján töri fel a lábad. 

 

Egy esküvő tervezése során ezernyi apró dologra kell odafigyelni, éppen ezért Our Big Day Planner esküvőtervező napónkban lépésről lépésre segítünk Neked megszervezni a nagy nap minden egyes pillanatát, hogy semmi fontosról ne feledkezz meg. Többé nem kell a papírfecniket és a szolgáltatóktól kapott prospektusokat őrizgetned, mert ebben a naplóban egy helyen gyűjthetsz minden fontos információt és kontaktot, ami az esküvőszervezéshez szükséges.

 

 

Forrás: https://www.buzzfeed.com/farrahpenn/best-wedding-tips-hacks-to-save-you-money?utm_term=.vm2bBW38p#.jpLYNERjM