MINDEN, AMIT A NYÁRI ESKÜVŐKRŐL TUDNOD KELL

2018-11-27 09:18:21

A nyár egyértelműen az esküvők főszezonja, a legtöbb pár ugyanis ilyenkorra tervezi élete nagy napját. Na de vajon miért olyan népszerű ez az időszak, és mire számíthatunk, ha ilyenkor szeretnénk egybekelni életünk szerelmével?

 

IDŐJÁRÁSI VISZONYOK:

A legtöbb pár a kiszámítható időjárás miatt választja ezt az időszakot, pedig ahogy már korábban is említettük, szerintünk ilyen nincs. Hiszen nyáron is éppúgy belefuthatunk egy hűvös, esős napba, mint mondjuk ősszel. Minden esetre azért ebben a pár hónapban van a legnagyobb esélyünk arra, hogy szép, meleg, napos időt fogjunk ki. Mi azért azt javasoljuk, hogy ilyenkor is célszerű lélekben felkészülni arra, hogy rossz idő lesz, de alapvetően ez nem kell, hogy elvegye a kedvünket, hiszen nem ez határozza meg az esküvő hangulatát.

 

HELYSZÍN VÁLASZTÁS:

A klimatizálásról már korábban beszéltünk, a nyári esküvőknél pedig elengedhetetlen, hogy erre is gondoljunk, úgyhogy érdemes olyan helyet választani, ahol megoldott a hűtés vagy legalább a szellőztetés. Ha szabadtéri esküvőben gondolkodtok a vőlegényeddel, akkor ez a legjobb időszak a számotokra, de továbbra is célszerű B tervvel készülni arra az esetre, ha elromlana az idő.

 

 

SZABAD IDŐPONTOK:

Egyértelműen a nyári hétvégék a legkelendőbbek, ilyenkor az sem ritka, hogy egy étterem/szolgáltató péntek, szombat és vasárnap is vállal esküvőt. Ha ebben az időszakban szeretnétek tartani az esküvőtöket, akkor fel kell készülnötök arra, hogy a felkapottabb helyek/szolgáltatók esetleg csak 1-2 évvel későbbre tudnak szabad időpontot adni.

 

SZOLGÁLTATÓI ÁRAK:

Pont ebből kifolyólag, egy nyári esküvőnél nem igazán számíthattok arra, hogy bármilyen kedvezményt sikerül majd elérnetek a szolgáltatóknál.

 

EXTRA TIPPEK: 

1, Ilyenkor még jobban oda kell figyelni arra, hogy legyen elegendő alkoholmentes ital. Ha szeretnétek újítani, akkor akár limonádé pultot is felállíthattok, ezt tutira nemcsak a gyerekek fogják imádni.

2, A tömény, krémes sütemények helyett nyáron jobban fogynak a sós és édes aprósütemények, illetve a könnyű lédús gyümölcsök. Ezekből készíttethettek akár gyümölcsfát is. 

3, A nagy melegben a sminked valószínűleg hamarabb át fog fényesedni, ezért érdemes extra tartós termékekkel dolgozni, illetve bekészíteni a neszesszerbe néhány mattító lapocskát is, hogy szükség esetén meg tudd igazítani a sminked.

 

 Egy esküvő tervezése során ezernyi apró dologra kell odafigyelni, éppen ezért Our Big Day Planner esküvőtervező napónkban lépésről lépésre segítünk Neked megszervezni a nagy nap minden egyes pillanatát, hogy semmi fontosról ne feledkezz meg. Többé nem kell a papírfecniket és a szolgáltatóktól kapott prospektusokat őrizgetned, mert ebben a naplóban egy helyen gyűjthetsz minden fontos információt és kontaktot, ami az esküvőszervezéshez szükséges.