MINDEN, AMIT AZ ŐSZI ESKÜVŐKRŐL TUDNOD KELL

2018-11-27 09:51:07

A babonák szerint a szeptemberi ceremónia gazdagságot és jó szerencsét ígér, az októberi esküvő könnyen megtelő perselyt hoz, a novemberi házasságkötés pedig élményekben gazdag élettel kecsegtet. Na de nézzük, hogy mire kell még számítanotok, ha őszi esküvőt terveztek.

 

IDŐJÁRÁSI VISZONYOK:

Olyan szempontból szerencsésebbek az őszi esküvők, hogy ilyenkor mindenki rossz időre számít, így csak pozitív csalódás érhet, ha mégis szép időt sikerül kifogni. A kora őszi hétvégéken pedig még akár indiánnyár is lehet, így csak a hűvös miatt ne zárjátok ki ezt az évszakot.

 

HELYSZÍN KIVÁLASZTÁSA:

Bár ilyenkor ezernyi, gyönyörű színben pompázik a természet, ami arra csábítana, hogy a szabadban tartsátok a ceremóniát, érdemes inkább zárt helyben gondolkodni. Ha pedig nem egy helyen lesz a szertartás és a lakodalom, akkor nem árt, ha megtervezitek azt is, hogy esős időben hogyan fogjátok megoldani az egyes helyszínek közötti logisztikát.

 

 

SZABAD IDŐPONTOK:

Ősszel már jóval szellősebb a szolgáltatók naptára, de a felkapottabb helyeken és szolgáltatóknál még így is előfordulhat, hogy másik hétvégét kell választanotok. Viszont legalább a vendégsereg ilyenkorra letudja a nyaralásokat és a szabadságok nagy részét, így feltehetően többen el tudnak majd jönni, mintha nyáron tartanátok az esküvőt.

 

EXTRA TIPPEK: 

1, Ilyenkor már elképzelhető, hogy a pénteki napokon extra kedvezményeket kaphattok a szolgáltatóktól, így érdemes ezt is számításba venni, ha szeretnétek faragni a költségeken. 

2, A hosszú ujjú menyasszonyi ruhák hihetetlenül elegánsak, és mikor lennének aktuálisabbak, ha nem ősszel. Bátran kísérletezz a fazonokkal, és próbálj fel egy-két hosszú ujjú darabot is. 

3, Erre az évszakra különösen igaz, hogy rendkívül gazdag színekben, így érdemes ezekből is csempészni egy keveset akár az esküvői dekorációba, akár a menyasszonyi csokorba.

4, A szabadtéri fotóknak ősszel elképesztő hangulatuk van, de a biztonság kedvéért tervezzetek be legalább egy zárt fotós helyszínt is arra az esetre, ha rossz idő lenne.

 

Egy esküvő tervezése során ezernyi apró dologra kell odafigyelni, éppen ezért Our Big Day Planner esküvőtervező napónkban lépésről lépésre segítünk Neked megszervezni a nagy nap minden egyes pillanatát, hogy semmi fontosról ne feledkezz meg. Többé nem kell a papírfecniket és a szolgáltatóktól kapott prospektusokat őrizgetned, mert ebben a naplóban egy helyen gyűjthetsz minden fontos információt és kontaktot, ami az esküvőszervezéshez szükséges.