MINDEN, AMIT A TAVASZI ESKÜVŐKRŐL TUDNOD KELL

2018-11-27 09:06:46

Az esküvő megszervezése során a legelső teendők között van a dátum kiválasztása. Az esküvői "főszezon" egyértelműen nyárra esik, viszont a többi évszakot sem érdemes azonnal elvetni, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya is.

 

Első körben nézzük, hogy mire kell számítanod, ha tavasszal szeretnétek tartani az esküvőtöket.

 

IDŐJÁRÁSI VISZONYOK:

Szerintünk a hazai időjárási viszonyok annyira kiszámíthatatlanok, hogy csak amiatt nem érdemes ragaszkodni egy-egy évszakhoz. Hiszen nyáron is belefuthatsz egy hűvösebb esős napba, de ugyanúgy megvan az esély arra, hogy még késő ősszel is gyönyörű napsütéses 20 fokos idő lesz az esküvő napján. A tavaszi időszak minden esetre azért kelendő, mert ilyenkor még nincsen olyan veszett meleg, viszont nagy eséllyel már nem fogtok fázni sem.

 

HELYSZÍN VÁLASZTÁS:

Tavasszal már gondolkodhatsz szabadtéri esküvőben, de ilyenkor mindenképpen érdemes készülni egy B opcióval is arra az esetre, ha beütne egy esőnap. A helyszín kiválasztásánál figyelj arra, hogy a fűtés mellett a klimatizálás is megoldható legyen, hiszen simán elképzelhető, hogy 30 fok lesz. Azt pedig senki nem szeretné, ha a vendégek a nagy meleg miatt kint tobzódnának, miközben bent megy a buli.

 

 

SZABAD IDŐPONTOK:

A nyári időszak után a második legkelendőbb itthon, ezért a tavaszi időpontokat is jó egy évvel előre le kell foglalni a legfontosabb szolgáltatóknál. Persze meg lehet szervezni egy tavaszi esküvőt 3-4 hónap alatt is, de valószínűleg sok-sok kompromisszumot kell majd kötnötök a szervezés során.

 

SZOLGÁLTATÓI ÁRAK:

A nagyon korai tavaszi időpontoknál még megcsíphetsz egy-egy kedvezményes napot, de általában a szolgáltatók már ebben az időszakban is a "főszezoni" árakkal dolgoznak.

 

+ 1 EXTRA TIPP:

Ha az előre kiszemelt időszakban van hosszú hétvége, érdemes azt célba venni, hiszen ilyenkor az a plusz egy nap, amit pihenéssel tölthettek a nagy nap után, nagyon jól fog jönni. Nemcsak nektek, hanem a vendégeknek is.